Nytt hem!

Alla mina sajter har sedan i början på sommaren fysiskt befunnit sig hemma på en server jag haft hemma, och det har funkat strålande, men inte optimalt. Bland annat låter det faktiskt en del att ha en dator konstant på i min datasal, som ligger bredvid vardagsrummet och sedan hade jag bara 1Mbit uppströms.

De dagar jag använde mitt bredband fullt ut till att…., nja ni vet, så gick mina sajter verkligen på knäna hemma. Ibland kunde de helt enkelt inte nås! Det rådde jag bot på genom att installera en vituell Debianinstallation i VMware, och placerade allt på en dator en annan plats med betydligt större bandbredd.

Det hela fungerar mycket smidigt. VMware rockar verkligen! Trots att sajterna körs virtuellt märks ingen som helst skillnad för alla glada surfare.

VMware

Postat under: Sajter