License to wed (2007)

”Bröllopsprovet” är en kärlekshistoria som tar sig en lite oväntad vändning. Ben och Sadie träffas och ljuv musik uppstår. Till min glädje flyttar de unga tu ihop, utan att vara gifta, i en flådig lägenhet. Men, efter sex månaders förhållande är det dags att knyta hymnens band – de känner ju att de är som gjorda för varandra – så varför vänta? Så långt allt väl… Det är nu som det unga vackra paret träffar prästen, du anar det, Robin Williams. För att han ska vilja ge sin välsignelse till paret att gifta sig tvingas de genomgå en äktenskapskurs. Detta för att prästen vill att de ska vara säkra på att de vill gifta sig med varandra, och att de ska lära känna varandra bättre – det är ju trots allt ett löfte tills döden skiljer dem åt. Och kanske kan de genom kursen undvika en hemsk skilsmässa. För vad kan vara värre än att bryta de band som gud har välsignat? Paret går med på att gå kursen, tjejen är mer entusiastisk än killen, det är ju trots allt hennes konfirmationspräst.

Detta är en film som sätter Robin Williams i centrum. Det blir nog lätt så i en film där han är den enda meriterade skådespelaren. I ”Bröllopsprovet” är han tämligen väl kopplad och går fint i fot. Det finns några riktigt roliga scener som gör att jag står ut med att se filmen, den är rent utav njutbar ibland. Vi kommer säkerligen få se mer av Robin Williams sidekick, unge Josh Flitter i framtiden. Som alltid med amerikanska barnskådepelare framstår han som en naturbegåvning framför kameran. Övriga skådisar gör väl varken till eller från, men det är säkerligen så som Robin vill ha det. Det här är samtidigt Robin Williams bästa rollprestation på mycket länge.

License to wed

Postat under: Filmer