Fler detaljer om nya ”Newton”

Nu börjar nedräkningen till 2008 års Macworld Expo på allvar. Två av de hetaste ryktena just nu handlar om en superslimmad Macbook och en ny handhållen enhet (UMPC).

Vad gäller den handhållna enheten (populärt kallad ”nya Newton”) ska den enligt de senaste uppgifterna se ut ungefär som en iPhone, fast aningen större. Mycket talar för att det kan bli tal om en 5,2-tumsskärm med en upplösning på 800×480 pixlar. Dessutom kommer enheten utrustas med två knappar, en på vardera sidan.

Precis som med iPhone och iPod Touch är det högst troligt att ”nya Newton” utrustas med såväl multi-touch som virtuellt tangentbord.

Ser man till insidan kommer ”nya Newton” sannolikt att utrustas med Intels nya Menlow-plattform. I så fall kan det även bli tal om att apparaten förses med den energisnåla Silverthorne-processorn. Enligt Intel ska Silverthorne enbart förbruka 0,5-2 watt, alltså ungefär en tiondel av det normala.

Huruvida ryktena talar sanning eller inte lär vi få reda på den 15 januari då Macworld Expo inleds i San Francisco.

Newton

Postat under: Nyheter