Battlestar Galactica: Razor (2007)

”Battlestar Galactica: Razor” är den första långfilmen som bygger på nyinspelningen av den gamla TV-serien från 70-talet. I denna film som utspelar sig direkt efter att Cylonerna har attackerat så får vi följa Kendra Shaw (Stephanie Chaves-Jacobsen) och Helena Cain (Michelle Forbes) ombord på skeppet Pegasus innan dess att de träffar på Galacticas besättning en lång tid senare under det andra Cylonkriget. Vi får även veta mer om Kommendörkapten Adamas (Edward James Olmos) förflutna och hur Cylonerna verkligen bar sig åt för att anta mänsklig skepnad…

Så, nu var det sagt. Detta är den film jag sett fram emot mest i år, framför allt för att jag är ett så oerhört stort fan utav serien som jag sett många, många gånger. ”Battlestar Galactica: Razor” är en film som precis som TV-serien fokuserar mer på människors relationer till varandra och vad som faktiskt ordet mänsklighet innebär istället för Action och våld även om det också förekommer i små mängder.

”Battlestar Galactica: Razor” är i mitt tycke årets absolut bästa film och den bästa inom genren sedan ”Star Wars – Episode IV: A New Hope” och det vill inte säga lite om vilken kvalitét filmen faktiskt håller!

Den har helt enkelt någonting för alla och filmens egentligen tema bygger på vilka beslut människor tvingas fatta i desperata tider, viktiga beslut som kommer att förändra hur de är och hur de blir uppfattade för all framtid!

Razor

Postat under: Filmer