Länge leve rsync!

Backup-maniker har jag stolt kunnat titulera mig i många år. Jag har löst mina backup-problem så att varje natt skapas tar-bollar av mina viktiga kataloger, sajter och databaser och dessa distribueras ut till två andra hårddiskar. Varje vecka sker dessutom en veckobackup som läggs på ytterligare en dator.

Om nu inte detta skulle räcka har jag dessutom alla filer hemma på min PC, på min Mac samt på min laptop (och USB-minnet).

Naturligtvis räcker inte detta. Jag fixade nu iordning ett cron-jobb som varje natt synkar över mina viktiga kataloger hem till min server oxå! Allt sker skyddat och fint med SSH och naturligtvis helt automatiskt.

Min tanke med backuper har i flera år varit att om det smäller av en stor bomb var som helst skall i alla fall mina Word-dokument klara sig. Är bomben SÅ stor att den tar med sig hela Trollhättan skiter jag i mina dokument. Synd syn va?

Rsync

Postat under: Teknik