Piratversion av Simpsonsfilm spårad till mobiltelefon

Enligt nyhetstjänsten Out-law.com har en man gripits i Australien för att ha piratkopierat den filmen Simpsons The Movie. Kopian som han lade upp på en webbplats gick att spåra till hans mobiltelefon.

Mannen misstänks för att även ha spelat in hela filmen med sin mobiltelefon. Kopian ska ha laddats ner över 3000 gånger innan filmen ens visats för betalande publik i USA. Från webbplatsen ska den ha spridits via Bittorrent till ytterligare över 100 000 datorer. Den första kopian ska enligt Out-law.com ha spårats till den 21-årige australierns mobiltelefon. Nyhetstjänsten Out-law drivs av en firma för juridisk rådgivning och är uttalat emot piratkopiering.

Enligt en talesperson för den australiska föreningen mot stöld av upphovsrättsligt skyddat material kommer cirka 90 procent av de illegala kopior av filmer som sprids via fildelningsnätverk från små filmkameror. Den siffran gäller troligen det totala utbudet räknat i antal titlar, inte antalet kopior som faktiskt laddas ner. Där är andelen digitala kopior som håller högre kvalitet säkert betydligt högre.

Homer

Postat under: Nyheter