En fungerande iPhone i Sverige

Ända sedan iPhone släpptes har intresset för att hacka den lyxiga mobilen varit skyhögt. iPhone är ju en otroligt het pryl, och Apples beslut att avvakta med lansering på andra marknader än den amerikanska har gett många svårartade svettningar av otålighet.

Men man behöver inte vänta – redan idag kan vem som helst köpa en iPhone över disk i USA. Problemet är bara att mobilen inte gör mer nytta än en brevpress tills den aktiverats, och det är här svårigheten ligger. För att aktivera mobilen måste man nämligen teckna ett tvåårigt abonnemang hos AT&T, och för att göra det behövs amerikanskt medborgarskap. Och även om man råkar ha en kompis i USA som ställer upp kommer nästa problem: om man använder sin iPhone i Sverige kommer den att koppla upp via de roamingavtal AT&T har med svenska operatörer, vilket betyder att man ringer betydligt dyrare.

Lösningen är att använda den med ett svenskt sim-kort, ett tilltag som fram tills nu varit omöjligt, eftersom iPhone är låst till det AT&T-kort som medföljer vid köpet. Nu finns dock ett nytt hack, och vi kan bekräfta att det fungerar.

iphone

Postat under: Nyheter