52-tummaren är bara 2 cm tjock!

Sharp har visat upp vad de kallar för världens tunnaste och lättaste lcd-tv. Och nog är den tunn och lätt: 2 centimeter tjock, 25 kilogram tung och en 52-tums bildyta.
För att slå mot den kommande oled-tekniken som utlovat tunna tv-apparater och skarpa bilder, presenterar japanska Sharp vad som på pappret verkar vara en riktigt häftig lcd-tv. Med en bildyta på 52 tum och en tjocklek på enbart 2 centimeter är den verkligen tunn – tunnast i världen om vi får tro tillverkaren. Vikten är även den rätt nätt med sina 25 kilogram. Dessutom är den strömsnål och drar bara hälften så mycket ström som motsvarande modeller på markanden, skriver Reuters.

Tyvärr dröjer det dock ett par år innan den når butikerna. Företagets senaste fabrik måste nämligen bli färdigställd först, något som väntas ske först i mars 2010. Något pris för den nya tv-apparaten har för övrigt inte heller offentliggjorts.

Sharp

Postat under: Jobbet