Världens snabbaste mamma!

Världens snabbaste mamma finns i Karlstads Stadsnät.
Mamma Sigbritt har 40 Gbits uppkoppling till villan i Karlstad

Genom ett unikt samarbete har man för första gången i världshistorien lyckats få till en 40 Gbits uppkoppling till en privatbostad. Kapaciteten håller för överföring till Stockholm och fortsätter med 20 Gbit ända till Kalifornien. Nu är Sigbritt inte vilken mamma som helst. Hennes son är den karlstadsbördige Peter Löthberg, Internets fader och grundare i Sverige.

Det går bokstavligen med ljusets hastighet. Att överföra en högupplöst DVD via Internet till Karlstad tar två sekunder, och kapaciteten motsvarar 4000 st fulla 10 Mbit-anslutningar, eller ca 1500 st högupplösta HDTV-kanaler. Sammantaget motsvarar denna uppkoppling mer Internet-kapacitet till Karlstad än alla de andra operatörernas kapacitet tillsammans.

Karlstad

Postat under: Teknik