Hemskt väder

Sommaren har hittils varit snudd på katastrof. I maj var det flera fina dagar, som vanligt, men juni och juli har bara bjudit på regn, regn, kyla, moln och regn. Idag, till exempel, är det 14 grader och regn trots att vi befinner oss i slutet av juli. Suck!

Igår var det i alla fall några stunder utan regn så då blev det lite trädgårdsgöra. På baksidan huset har vi ingen gräsmatta, utan en mossmatta. Inte så vansinnigt stor, den är omkring 500 kvm, men den är täckt av ett tjockt lager mossa med sporadiska grässtrån här och var. Det ville jag göra något åt.

Jag fixade ett mossbekämpningsmedel man blandar med vatten och gav mig ut på gräsmattan med ett par vattenkannor. 5 minuter senare kunde man se var jag varit sör medlet verkade snabbt. Idag ser mossan brun och död ut, ett tillstånd jag tror kommer att förvärras den närmsta veckan ungefär!

Det är inte kul när gräsmattan ser ut som ett slagfält, men mossan skall ju bort.

Mossa

Postat under: Hemma