Wikipedias grundare mot nya projekt

Jimmy Wales startade Wikipedia i januari 2001. Nu är det användarredigerade uppslagsverket på webben en institution. Och runt det håller ett imperium på att byggas. För närvarande finns fem anställda på stiftelsen Wikimedia Foundation som ägnar sig åt att driva Wikipedia. Dessutom finns det 38 anställda, varav 12 i Polen, på företaget Wikia som erbjuder annonsfinansierade Wikipedialiknande tjänster. Wikia grundades 2004 av Jimmy Wales och Angela Beesley.

Efter framgången med fenomenet Wikipedia är grundaren Jimbo Wales på väg mot nya projekt. Nästa mål är en sökmaskin – Search Wikia – som ska kunna utmana internetjättar som Google och Yahoo.

– Det är ännu ett steg framåt i en större rörelse för att demokratisera medier, information och kunskap, förklarar Jimbo Wales på ett pressmöte i New York.

Wikia

Postat under: Nyheter