Gräsklipparjakt!

Eftersom gräsklipparen pajjade blev jag snabbt tvungen att köpa en ny. Den här tiden på året är det rätt viktigt att ha en bra gräsklippare, speciellt eftersom vår tomt är så imla stor.

Något jag märkte igår när jag klippte första halvan av gräsmattan är att om det finns något ställe där vi inte skall spara på pengarna är det på gräsklipparen! Jag satte mig idag in i alla modeller som finns och kom fram till att en vanlig klippare med uppsamlare är bästa alternativet.

Det finns ju framförallt två modeller; vanliga med uppsamlare och Multiclip. En Multiclip klipper gräset flera gånger tills det blivit så finfördelat att det ramlar ner i gräsmattan och fungerar som gödsel. Kravet där är dock att man klipper gräset ofta, vilket jag inte hade tänkt att göra. Valet blev altså en vanlig självgående klippare med uppsamlare.

När jag ändå är igång skall jag köpa mig en bensindriven trimmer oxå. Det lär ju behövas! Inte har jag lust att klippa kanterna med en sax när jag säkert har 300 meter kant mellan gräsmatta och rabatter totalt sett!

klipparetrimmer

Postat under: Hemma