Rumäniens president gillar piratkopiering

Bill Gates åker just nu runt i Europa för att hårdlansera Windows Vista. Nyligen besökte han Rumäniens huvudstad Bukarest, där han öppnade ett av Microsofts teknikcentra tillsammans med den rumänske presidenten Traian Basescu.

Presidenten lät då meddela att piratkopieringen har hjälpt till att utveckla it-industrin i Rumänien, och att den också har bidragit till att många yngre personer har upptäckt datorvärlden.

Den annars så vältalige Bill Gates uppges ha varit mållös efter uttalandet, och Microsoft pr-folk tappade mer eller mindre hakan.

Den rumänska it-sektorn beräknas växa med 16,8 procent under de närmaste två åren. Problemet är att 72 procent av den mjukvaran som används är piratkopierad. Bedömare menar att detta gör att Microsoft går miste om intäkter på 111 miljoner dollar per år.

Rumänien

Postat under: Nyheter