Pressat Nordea planerar nytt säkerhetssystem

Enligt uppgifter till CS skyndar banken nu på införseln av ett nytt säkerhetssystem. En lösning byggd på den hos finska Nordea kan införas redan under våren: ”Det har ställts frågor från högsta nivå. Varför har vi inte gjort någonting åt det här tidigare”, säger en källa till CS.

Redan i vår kan Nordeas utskällda skraplotter alltså komma att förpassas till papperskorgen. Ett systembyte har diskuterats ända sedan de första lyckade phishingförsöken genomfördes för mer än ett år sedan, men inget har hänt.

Nu har den ökade uppmärksamheten i samband med trojanattackerna som CS avslöjade tidigare under vintern skyndat på processen ordentligt. Det mest troliga alternativet är en lösning liknande den som används av Nordea i Finland.

nordea

Postat under: Nyheter, Teknik