Ny HASH-standard skall fram

NIST avser att anordna en ny internationell tävling för att få fram en ny standard för kryptografiska hashfunktioner. AHS – Advanced Hash Standard som standarden skall heta kommer att tas fram på liknande sätt som AES och beräknas ta flera år. NIST vill nu få in förslag på krav och regler för att genomföra tävlingen och bedöma kandidater. Så skriver NIST på sin hemsida:

NIST Wants Comments on Proposed Hash Algorithm Requirements and Evaluation Criteria

The National Institute of Standards and Technology is planning a competition to develop one or more cryptographic hash algorithms to augment and revise the current Secure Hash Standard (Federal Information Processing Standard 180-2). As a first step in this process, NIST is publishing draft minimum acceptability requirements, submission requirements, and evaluation criteria for candidate algorithms ( See the Federal Register Announcement on
http://www.nist.gov/hash-function ), and requests public comment by April 27, 2007.

Mer om allt detta finns på deras hemsida.

NIST

Postat under: Program