Ifpi vill ”skrämma” pirater

Ifpis ordförande Ludvig Werner medger att polisanmälningarna av fem svenska dc-hubbar är ett ”udda” grepp, men försvarar den fortsatta jakten på pirater. Samtidigt ställer sig jurister frågande till om de anmälda verkligen gjort sig skyldiga till brott.

Genom att anmäla personer som sköter hubbar fortsätter piratkopieringens motståndare att rikta in i sig på fildelningens infrastruktur, precis som i fallet med bittorrenttrackern The Pirate Bay, även om jakten på fildelande individer också ska fortsätta.

Vi klassar det som medhjälp till brott mot upphovsrätten, säger Ludvig Werner, ordförande för skivindustrins branschorganisation Ifpi.

Innehavaren av en hubb tillhandahåller en mötesplats för samtal och fildelning mellan användare, men behöver inte själv direkt syssla med fildelning. Trots detta har Ifpi goda förhoppningar om att få människor fällda för piratkopiering som sker via hubben.

IFPI

Postat under: Nyheter