Hollywood och FBI utbildar svensk polis

Den amerikanska lobbygruppen Motion Picture Association, MPA, och agenter från FBI har undervisat svenska poliser om upphovsrätt och piratkopiering, rapporterar Computer Sweden.

Även SVT, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter rapporterar om händelsen.

– Rättsväsendet gör misstaget att betrakta de här lobbyorganisationerna som något slags privat poliskår. Deras enda intresse är att bevara sina gamla lukrativa monopol. De här organisationerna har inte i vårt rättsväsende att göra, säger Piratpartiets partiledare Rickard Falkvinge.

– I bästa fall ägnar sig polisen bara åt slöseri med skattebetalarnas pengar. I värsta fall begår de tjänstefel när de bryter post- och telehemligheten. Det är en sida jag inte tror kom fram på den här lektionen, säger Falkvinge.

Hollywood

Postat under: Nyheter