Hipp, Hipp på vita duken

Morgan Pålsson är reporter för Sveriges Television. Han tror och hoppas att han snart ska bli vald till utrikeskorrespondent i Washington. Men han blir istället ivägskickad tillsammans med sin fotograf Robert att bevaka valet i det lilla afrikanska landet Mabóto som ingen någonsin hört talas om. Men redan första dagen i Matòbo utbryter en militärkupp och Morgan blir plötsligt enda utländska journalist på plats och hamnar på så sätt i centrum för hela världens nyhetsrapportering.

Så lyder handlingen i Anders Janssons och Johan Westers kommande långfilmsversion av TV-serien ”Hipp, Hipp!” Filmen går under namnet ”Morgan Pålsson – Världsreporter”, och produktionen är nu i full gång.

Inspelningen kommer äga rum delvis Jordanien och även på SVTs egna nyhetsredaktion och för distribution och samproducering står Sandrew Metronome. Filmen finansieras även av SVT, AB Film i Skåne samt 2Entertain.

Hipp Hipp

Postat under: Filmer