Windows Vistas DRM-skydd knäckt

Säkerhetsforskaren Alex Ionescu hävdar att han lyckats knäcka DRM-skyddet Protected Media Path, som ska se till att kvaliteten på filmer kraftigt försämras om icke godkänd hård- eller mjukvara används.

Microsoft vill gärna framhålla att det DRM-skydd som företaget byggt in i Windows Vista finns där för att skydda användaren och dennes data, men en del av skyddet är helt klart där på underhållningsindustrins begäran.

Protective Media Path (PMP) ska se till att du inte kan kopiera den digitala informationen någonstans på vägen mellan media och skärm, men nu har det skyddet knäckts, hävdar säkerhetsforskaren Alex Ionescu.

Det är ganska ironiskt – Microsoft hävdar att drivrutinssignering är till för att bekämpa skadlig kod och öka systemstabiliteten, så om jag blir stämd under DMCA (Digital Millennium Copyright Act), skulle inte det vara ett medgivande att drivrutinssignering är ett verktyg mot upphovsrättsbrott?, skriver han.

Alex

Postat under: Nyheter, Teknik