Vista får stryk av Mac OS – igen!

Vista är Microsofts nya operativsystem som ska ta över efter Windows XP, och har setts fram emot sedan fem år tillbaka. Många har under tiden sett hur Apples OS X utvecklats och hoppats att Vista skulle bli ännu bättre och äntligen täppa till munnen på alla ”Macfantaster”.

Cnet är en av många som nu publicerar ett test av Vista och som de flesta andra jämför de Vista med OS X. De är nöjda med Vista men anser att de största förbättringarna kanske mest gynnar företag och större organisationer. Men de kan inte låta bli att jämföra med OS X.

”Kanske är vi bortskämda, men efter hela fem års utvecklande känner vi ett definitivt: Är detta allt? Jämfört med OS X känns Vista klumpigt och inte särskilt intuitivt, nästan som om det fortfarande vore baserat på DOS. Nej, detta är bara en besvikelse för PC-användare som hoppats på att Microsoft skulle lansera något som verkligen var upphetsande och som gick om Apple. De misslyckades.”

Det är förstås en nackdel för Vista att Apple funnits ute med sitt OS X under alla dessa år – en jämförelse tenderar då att ”utgå” från OS X och använda detta som måttstock.

Vista-OSX

Postat under: Program, Teknik