Regeringen sviker vallöfte om fildelning

På måndagen avslöjade P3 Nyheter att justitiedepartementet vill låta Antipiratbyrån ta över polisens uppgift att utreda upphovsrättsbrott genom fildelning. Tvärtemot vallöftet om att ”inte jaga en hel ungdomsgeneration”, så öppnas alltså nu för att ge musik- och filmbolagens egen privatpolis rätt att jaga så mycket de vill, utan besvärande begränsningar som rättssäkerhet eller personlig integritet.

Politiker och tjänstemän borde ha lärt sig förra året att de här organisationerna inte är någon slags godhjärtad frivillig poliskår, utan en lobbyorganisation för mäktiga industriintressen hos främmande makt. De har inte det minsta intresse av att gynna medborgarna eller samhället i stort – tvärtom har de ett intresse av att motarbeta all samhällsutveckling som hotar deras maktposition, även om en sådan utveckling skulle vara positiv i övrigt.

Pirat

Postat under: Nyheter