Nytt phishingförsök mot Nordea

Så var det dags igen. Via minst två olika mejl försöker okända personer komma över Nordeakunders användarnamn och lösenord.

Till skillnad mot de två senaste phishingförsöken saknar denna variant bokstäverna å, ä och ö men är annars relativt välformulerat. I brevet förklarar bedragarna att banken uppdaterat till en ny säkerhetsplattform och att du måste bekräfta att du är registrerad för att slippa virus och andra skadliga program.

För snart ett och ett halvt år sedan utsattes Nordea för en omfattande phishing-attack och banken tvingades då stänga ned sina internettjänster under en kort period. Ett kort tid senare kom ett nytt mejl, den här gången betydligt mer välformulerat, från Nordeas ”fraudkampavdelning”. Och så har det fortsatt.

Phishing

Postat under: Nyheter