Hotet inifrån (2006)

När ett mord på en Secret Service-agent inträffar så hamnar fallet på David Breckinridges (Kiefer Sutherland) bord och det misstänks att mordet kan ha politiska kopplingar. När även presidentens helikopter skjuts ner så är hotet ett faktum och alla spår pekar på Breckinridges chef och mentor, Pete Garrison (Michael Douglas). Efter att ha blivit arresterad så flyr Garrison från platsen efter att ha blivit felaktigt anklagad, nu måste han ta upp jakten på den verkliga gärningsmannen och stoppa honom innan han når sitt verkliga mål, att mörda presidenten!

Efter att ha läst om filmen för ett tag sedan så var det första som imponerade på mig att den delvis hade en gedigen rollista med bara kända namn samt att den verkade likna min favoritserie ”24” väldigt mycket till handlingen. Detta delvis för att Kiefer Sutherlund som spelar Jack Bauer i den serien har huvudrollen även i denna film vilket är positivt då han är en mycket begåvad skådespelare.

Detta är en delvis politisk Thriller av klassiska mått, en man är ute efter att mörda presidenten och alla verkar misstänksamma. Det är dock hela tiden spännande och engagerande från början till slut samt välgjort och med otroliga rollprestationer. ag kan dock varmt rekommendera den här filmen, ni som gillar ”24” kommer verkligen att älska ”Hotet Inifrån” då de som sagt är väldigt snarlika. Det blir en fyra till filmen, inte mer, inte mindre och det är den absolut värd!

hotet

Postat under: Filmer