Take the lead (2006)

Pierre Dulaine, mästare i sällskapsdans blir en sen kväll vittne till hur en ung high-schoolkille vandaliserar en bil. Denna incident får Pierre att uppsöka skolans rektor Augustine med en toppenidé: eleverna ska lära sig respekt – genom att lära sig dansa! Fylld av vad som närmast kan beskrivas som skadeglädje låter hon stackaren ta hand om problembarnen i skolans kvarsittningskällare på eftermiddagarna, i hopp om att han, om inte annat, ska fungera som ett avskräckande exempel för den som skulle få för sig att skolka. Chockad får hon och resten av lärarkåren istället bevittna hur Pierre blir en mentor och inspirationskälla för dessa ungdomar, som sakta men säkert byter bort gatuvåld och knark mot het rumba och cha-cha-cha.

Storyn i ”Take the Lead” är så långt ifrån originell att man skäms. Det finns otaliga filmer som kretsar kring nykomna lärare som får sina vilseledda elever att återupptäcka livets glädje och se ljust på framtiden. Men det vilar en charmig naivitet över den här filmen, som får den att sticka ut ur mängden lite grann, även om det är högst oavsiktligt.

lead

Postat under: Filmer