Göra Kanal 2 – Kanalkampen (2006)

Det finns väl få människor i det här landet som inte har sett Göta Kanal? I alla fall så såg 1,5 miljoner människor den på bio när den kom för 25 år sen. Och nu är man med Göta Kanal 2 – Kanalkampen ute efter en liknande kassasuccé. Lycka till säger jag…

Jonna Vigert, VD på Tricks Television är körd om inte hennes senaste programidé blir en succé. Det vill säga att låta Anderssons båtvarv, som har kronofogden i hälarna, tävla mot lyxvarvet Marina Fortuna i ett race på Göta Kanal om 3 miljoner kronor.

Det går rakt på grund, eller in i vassen eller hur man ska uttrycka sig. Storyn är lindrigt sagt tunn och liknar mest en bunt urvattnade sketcher som staplats på varandra. Figurerna är grovt tillyxade karikatyrer (gapiga italienare som spelar opera och mutar sig fram, sega bonnläppar med breda dialekter, giriga mediastockholmare). Skämt som var måttligt roliga första gången upprepas om och om igen eller signaleras så tydligt i förväg att de inte får någon effekt eftersom vi redan vet vad som ska komma.

Filmen i sig är precis vad jag hade hoppats på. Gammal hederlige snubbelhumor och framförallt klart sevärd. Trots den tunna storyn kommer den här filmen att bara bli bättre med åren!

kanalkampen

Postat under: Filmer