Dåligt med bloggandet

Det har varit ganska tunt bloggande från mitt håll under minst en veckas tid nu och anledningen är helt enkelt tidsbrist. På måndag morgon, redan klockan 5, skall jag åka iväg till Stockholm en vecka för att certifiera mig som instruktör på kursen Network Security 1, och strax därefter, i januari, skall jag iväg igen för att gå fortsättningskursen.

Anledningen till att jag skall läsa en Ciscokurs är att jag har tänkt att göra om min första datasäkerhetskurs till att istället bli en Ciscokurs där studenterna efteråt skall kunna hämta ut en Cisco-certifiering. Om jag känner arbetsmarknaden korrekt är detta något som efterfrågas starkt, så den möjligheten vill man ju ge studenterna.

Problemet med att jag läser denna Ciscokurs är den att jag inte har förkunskaperna. Före man läser denna kurs skall man ha läst 6 tidigare Ciscokurser! Kors! I den tjocka boken jag nu håller på att tugga mig igenom finns oräkneliga referenser tillbaka till de föregående kurserna, så ibland blir det tufft. Instruktörer behöver dessutom ha fler procent godkänt på provet, så jag kommer att få öronen grillade ordentligt!

Dessutom liknar boken inget jag läst tidigare. Jag är van vid att läsa böcker med information om vad prylen X är, lite historik runt den, vilka problem den löser och hur den används. I Ciscoboken är det annorlunda. Den är mer lik ett uppslagsverk eller en användarmanual. Jag har till exempel läst kapitel med Troubleshooting!
Exempel: ”Om du inte kan pinga någon host:
1. Kontrollera att din PIX506E har ström.
2. Kontrollera att statuslampan på baksidan blinkar
3. Om lampan inte blinkar: har du stoppat i nätverkssladden?”

Cisco

istheshit

Postat under: Jobbet