Click (2006)

Adam Sandler är en upptagen man som prioriterar jobbet framför familjen. Han får tag på en mystisk fjärrkontroll som gör att han kan stoppa tiden, snabbspola förbi tråkiga händelser i sitt liv m.m. Men när fjärkontrollen plötsligt börjar bestämma själv förlorar Sandler kontrollen över sitt liv.

Filmer med Adam Sandler burkar alltid vara lite smågalna, speciellt då det är tillsammans med Frank Coraci som han har gjort The Wedding Singer och The Waterboy med. Men Click är inte riktigt så kul som filmer med då båda brukar vara.

”Our clients are Japanese. They can’t wait for their fish to cook.”

Jag vill beskriva Click som en modernare version av Charles Dickens ”A Christmas Carol”. En allt för upptagen man inser inte det viktiga värdet med familj och vänner förens ett spöke visar upp olika scenarier av mannens liv. I det här fallet är ”spöket” en uppfinnare som spelas av Christopher Walken. Med andra ord är det här ytterligare en moralkaka-tuttinutti film. Sånt trams som amerikanarna är överkåta i och som finns hur många jävla format som helst – men storyn är alltid detsamma.

Men lite underhållning bjöds man på, speciellt av playboybossen spelad av The Hoff och andra sköna småroller av The Fonz, Schneider och hoben Sean Astin.
Click är annars en film man lika gärna kan ignorera.

Click

Postat under: Filmer