Stand-up i Vänersborg

Igår kväl var vi iväg ett gäng och tittade på Magnus Betner, du vet han den rakade killen i Parlamentet. Han körde en stand-up på Vänersborgs teater. Det var riktigt bra! Har är inte bara kul utan har även en hel del viktigt att förmedla. Han tog upp allt från kriget i Israel till hur livet blir pest med barn, konstigt eftersom han har en 1,5-årig dotter hemma!

Läktaren var välfylld, vilket vittnar om att den nya generationen av stå-upp-komiker är på väg att föra traditionen vidare. Fast hur skulle det gå om den ständige hackkycklingen (i och för sig tacksamt och lovligt offer) Runar lämnade in? Många, inklusive Betnér, skulle få leta efter en annan röd tråd.
Han vankade fram och tillbaka på scenen som en äggsjuk höna, drack Ramlösa mellan varven, körde en stund briljant ligg-ner-komedi och förklarade sig trött på det mesta: melodifestivalen, kvällspressen, kollegan Johan Rheborg och inte minst Per Gessle som byggt upp sin rikedom på att sno saker från andra. (Psst, Ledin, du slapp undan den här gången)
”Jag är på ovanligt bra humör i kväll”, avslöjade Magnus, öste på med en gränslös satir om religionsrelaterade motsättningar i allmänhet och Jesus förhållande till lärjungarna i synnerhet.

Stand-up

Postat under: Hemma