Iron Maiden

Efter en lång tids väntan var det igår, den 20:e november, äntligen dags för koncert. Iron Maiden på ett fullsatt Scandinavium med 10.500 smått fanatiska fans är nog det bästa man kan uppleva inomhus idag. Stämningen var helt fantastiskt och publiktrycket och publikkontakten var verkligen helt total. Maiden regerar!

När Iron Maiden går in och kör nya ”A matter of life and death” rätt av är det modigt. Egentligen det tuffaste under kvällen.
När alltför många band kör stenhårt på sin repertoar och till nöds stoppar in någon enstaka ny låt. Ja, då bestämmer sig Maiden för att gå ut stenhårt. Ingen flört med sin tiotusenhövdade publik, inte. Jag gillar sånt.

Det är, om något, Iron Maidens storhet. De bygger upp sina skyttegravar, försvarar sin ståndpunkt och går i ställningskrig mot alla konventioner. Nej, det smäller inte, Det exploderar inte. På sin höjd sveper Bruce Dickinson med en strålkastare. Men de låter sin musik vara vapnet som försvarar bandets ställningstagande.

Innan första extranumret ”2 minutes to midnight” avslöjade Bruce att sommaren 2008 kommer Iron Maiden att upprepa fjolårets utsålda konsert på Ullevi i Göteborg. Och inte nog med det – Iron Maiden spelar då även på Stockholms Stadion! Detta med en 80-tals repertoar bestående av albumsviten ”Powerslave”, ”Somewhere in time”, ”Seventh son of a seventh son” och eventuellt ”No prayer for the dying” (uppgifterna går isär). Scenbygget kommer att kretsa kring fornegyptiska ”Powerslave”.

I will be there…

Maiden 1

Maiden 2

Maiden 3

Postat under: Hemma