Inwestdagen med Dogge

Igår var jag moderator när Dogge skulle komma till skolans arbetsmarknadsdag Inwestdagen 2006. Jag hade läst in mig ordentligt på Dogge och Latin Kings i flera dagar och det hela gick mycket bra. Fick en lite bild på Dogge efteråt ihop med en autograf oxå 🙂

Douglas ”Dogge Doggelito” Leon var bara 17 år då han slog igenom med bandet The Latin Kings. De var först med att rappa på svenska, vilket ledde till många både positiva och negativa reaktioner. Deras första skiva drog inte in särskilt mycket pengar, men de var bestämda på att göra sin grej, vilket i slutändan gav resultat. Latin Kings blev ett av Sveriges största hiphop-band och Dogge blev en idol för många. Dogge har spelat och rappat världen över. Han har turnerat med bland annat Pugh Rogefeldt och Gyllene Tider och uppträtt med Santana och Kubas största artister.
Idag har Dogge lagt musiken på hyllan dels för att den svenska hiphopen inte har tillräckligt stor marknad, men han anser även att musiken är en förlustaffär då de flesta människor laddar ner sin musik från Internet. Istället satsar Dogge idag på tv, relkam och föreläsningar.

Dogge

Dogge

Postat under: Jobbet