Google News på svenska

Googles nyhetstjänst kommer mycket snart lanseras i en svensk version. På torsdag ska systemet, där ”alla” svenska medier ingår, visas upp.Google News, som sammanställer nyheter från ett stort antal medier, har funnits på engelska sedan 2002 och finns idag i 36 lokala varianter. Nu är lanseringen av den svenska varianten mycket nära och en förhandsvisning ska ske på torsdag.

Google News har varit en kontroversiell tjänst för vissa medieföretag, eftersom den samlar ihop nyhetsmaterial, inklusive små versioner av bilder, från andra medier. Enligt förhandsinformation ska ”alla” medier i Sverige ingå i samlingen utan att vara tillfrågade, men möjlighet finns för enskilda medieföretag att få sitt material borttaget om det så önskar, en så kallad ”opt out-modell”.

news

Postat under: Nyheter