Fullmäktigesstrul med Sverigedemokrater

Sverigedemokraterna behåller sin tomma stol i Trollhättans kommunfullmäktige. Det står klart två månader efter valet sedan valprövningsnämnden avslår moderaten Sven Saves överklagan.

Det visade sig hänga på en enda röst – och den som stod som nummer tio på m-listan, advokaten Sven Save, fann att en av sd-valsedlarna som räknats som giltiga av länsstyrelsen var sönderriven. Han överklagade länsstyrelsens beslut till valprövningsnämnden, med motiveringen att en sönderriven valsedel borde ses som en protest mot partiet.

En sak som gjorde historien än mer märklig var också att de sverigedemokrater som kunde sätta sig på fullmäktigestolen hoppade av.

Suck. Dom gör det inte enkelt för sig. Så mycket tjat om huruvida en Sverigedemokrat skall få komma in i kommunfullmäktige eller inte. Det är väl inget att tjata om. Sverigedemokraterna är av naturen ett no-brain-parti bestående av rasistiska puckon som alla borde sättas i fängelse för hets mot folkgrupp. Så är det bara.

valsedel

Postat under: Nyheter