Avskärmad

Nu är man ordentligt avskärmad från livet där ute! Igår strax efter lunch satt jag hemma och editera lite på gnorpen via en SSH-terminal. Helt plötsligt ville inte något fungera längre, inte heller kunde jag pinga någonstans. Det händer ibland, ungefär varannan månad eller så att jag måste starta om min router för att den skall koppla upp sig mot internet igen, så jag testade det. En halvtimme gick och fortfarande ingen uppkoppling. Flera timmar gick. Efter det märkte jag att även telefonen var död, så jag ringde till Telia för att felanmäla. ”Runt den 14:e har vi fixat det för det är mycket fel i ditt område” sa dom! Va! Den 14:e! Det är ju en vecka dit!

I och med att jag tappade telefonförbindelsen tappade jag naturligtvis även kopplingen till Internet genom mitt ADSL-modem, så nu vet jag inte riktigt hur man skall fördriva all ledig tid. Har varit på jobbet idag betydligt längre än vanligt (är kvar där än) och man undrar hur man egentligen klarade sina första 25 första år i livet UTAN bredband och Internet???

Telefon

Postat under: Hemma