X-Men: The last stand (2006)

Wolverine (Hugh Jackman) och Storm (Halle Berry) tränar sina elever på professor Xaviers (Patrick Stewart) skola för muntantungdomar. Nyheten om ett botemedel för mutanter slår ned som en bomb. En injektion ska göra dem till vanliga människor. Vissa av eleverna ser det som en välsignelse, medan andra menar att det är fel och att det inte finns något som behöver botas. Magneto (Ian McKellen) är den mest negativa till botemedlet och samlar ihop sin armé för att förstöra fabriken som tillverkar medicinen. Han drar sig inte för att döda den som står i hans väg, människa som mutant. Det blir Storm och Wolverines uppgift att stoppa hans fatala korståg.

Sista delen i X-Men-trilogin bjuder på en hel del riktigt bra actionscener och trogna fans lär nog inte bli besvikna – specialeffekterna är påkostade. Ibland blir det dock lite för mycket, som när Magneto ska flytta hela Golden gate-bron med hjälp av sina superkrafter. Då känns det mer tecknat än verklighetstroget.

En sådan här film kan ju knappast få så mycket högre betyg än en 3:a, och i den här kategorin tycker jag att den här filmen hör till de mer sevärda!

last

Postat under: Filmer