The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Vill du se unga idioter handbromssladda i japanska parkeringshus? Var handlingen i ”The fast and the fu­rious” och ”2 fast 2 furious” för komplicerad? Då är det här filmen för dig.

Förväntningar: Snygga tjejer, snygga bilar och gasen i botten. Och visst blir det så. Det dröjer inte många sekunder in i filmen innan huvudpersonen racar om en utmanande tjej.

Lucas Black (som i själva verket är vit) spelar Sean. En omyndig snorvalp som efter vårdslös körning i USA bestraffas med en Japan-resa. Pappsen bor nämligen i Tokyo. Sean gör om samma misstag direkt (tävla om en tjej, kvadda en bil) och hamnar dessutom på kollisionskurs med yakuza.

Gråmulne Black har ett påklistrat leende och lika stor inlevelse som bagageluckan till en rostig Ford (utan hjul och utan däck och motorn den är väck). Det blir tydligt att det saknas en Paul Walker eller en Vin Diesel som stabil leading man. Även om man försöker knyta ihop trilogin på slutet. Ett annat problem, utöver Black, är storyn. Storyn trampar vatten efter ett tag. Trots ganska goda förutsättningar.

Furious

Postat under: Filmer