Mycket jobb

Så här i tentavevcka-tider är det lagom mycket jobb för studenterna. De sover så länge de vill och vaknar till och pluggar in det som skall pluggas. Inlämningsuppgifter och dylikt är redan klara så tillvaron är för det mesta ganska okej. Det vet jag, eftersom jag själv varit student för inte så länge sedan. Annat är det under läsperioden. Då är det alltid högvarv och massvis med uppgifter som skall göras.

Livet för en lärare är ungefär detsamma, fast tvärtom och mer därtill. Under läsperioderna är det inte så hemskt mycket att göra, men sedan kommer tentaveckan. Den är riktigt hemsk! Man har haft två kurser, och nu sitter man upp till öronen med inlämningsuppgifter och labrapporter som skall rättas nog och bedömas. Därtill följer en massa administrativt joks om dessa två kurser och tentor skall skrivas och rättas, för att helst vara färdigrättade samma dag som de skrivits.

Utöver allt det som hör till den förra läsperioden skall man ju ha nya kurser. Dessa nya kurser skall detaljplaneras, det skall koordineras, material skall skrivas och labbar skall hittas på och utföras. När tentaveckan är slut och kurserna börjar skall allt finnas tillgängligt på Disco. Som tur är kan man vid denna tidpunkt luta sig tillbaka och ta det lugnt ett tag. Jag längtar efter denna lugna tid!

Stressed

Postat under: Jobbet