Brokeback mountain(2005)

Det här är historien om två grabbar i 20-årsåldern, Ennis Del Mar och Jack Twist, som möts en tidig morgon utanför ranchägaren Joe Aguirres kontor. Båda söker jobb som boskapsskötare under sommaren. De kommer att tillbringa några månader tillsammans i det natursköna Brokeback mountain, när de tar hand om Aguirres fårhjord.

Men sommaren blir inte bara hårt arbete och frisk luft. Tiden tillsammans på berget kommer att förändra livet för dem båda. En natt, när de av en slump råkar sova i samma tält, inleder de en sexuell relation med varandra. Jack är den som tar initiativet, men Ennis är ganska snart med på noterna. Efter sommaren, när jobbet är avslutat, skiljs de åt. Ennis reser hem till sin trolovade Alma och gifter sig. De får snart två flickor tillsammans. Jack tar jobb på en rodeo, och träffar där Lureen. Även de gifter sig, och får en son.

Jag hade verkligen lite större förhoppningar på den här filmen. Temat är bra och man borde kunna ha gjort något bra av det hela. Filmen spänner över 134 minuter och hade antagligen blivit bättre om den blev nerkortad med åtminstone 45 minuter för många saker känns utdragna och förlängda och filmen tappar fart hela tiden.

Brokeback

Postat under: Filmer