Loose Change 2nd Edition (2005)

Jag och Suzana spenderade den 11:e september med att titta på konspirationsfilmen Loose Change som handlar om eventuella mörkläggningar av det som hände i New York för 5 år sedan. Alla gillar konspirationsteorier men tyvärr är de flesta dåligt uppbyggda och inte särskilt övertygande. Loose Change lyckas, trots sina många brister, verkligen göra en misstänksam och konfunderad. Vad hände egentligen med Flight 93? Vad var det som träffade Pentagon? Är det verkligen Bin Laden som tar på sig dådet? Även om en del av det som tas upp i filmen känns långsökt och irrelevant finns det tillräckligt med väl underbyggda frågeställningar som är helt enkelt omöjliga att avfärda. Tar man dessutom hänsyn till att filmen är gjord på en låg budget och av amatörer är resultatet mycket imponerande. Visst kunde ljudmixningen ha varit bättre och den logiska följden i vissa resonemang lite mer enhetlig, men bara en sån sak som att få se helt nya bilder på när planen kraschar in i tornen gör filmen sevärd. Om de uppgifter och bevis som läggs fram i filmen dessutom stämmer är den inget annat än politisk dynamit.

Loose

Postat under: Filmer