Sabaton – Attero Dominatus

Grabbarna i Sabaton är tillbaka med uppföljaren till Primo Victoria. Primo Victoria var i mitt tycke en av de klart största sensationerna under hela 2005. Med en sådan energi skivan strålar så har jag svårt att tänka mig att de kan göra något bättre, men man ska ju aldrig säg aldrig.En av de bästa konserter jag varit på under mina år gjode Sabaton. Mitt år var fulländat när jag såg dem på Gates Of Metal, ifjol. Så det är med mycket glädje och funderingar jag sätter in skivan i CD-spelaren.

Som på förra skivan så dundrar de i gång med ett fasligt tempo i klassik Sabaton anda, med sin speciella musikstil så få man klart mersamak av skivan. När man lyssnar vidare så märker man att de har lyckats få dit sin glöd och passion för musiken. Kanske Sabtaon är bättre live än på skiva? För när man lyssnar igenom skivorna Attero Dominatus och Primo Victoria så känns det som att låtarna är skrivna för att framföras live. Men vilka band gör inte det. Skilllnaden är att Sabaton lyckas få ditt det även på skivorna. Det här en värdig uppföljare till Primo Victoria!

Dominatus

Postat under: Musik