Hotelliggaren (1999)

En präktig riksdagsman, Peter Haber, bor på hotell med frun, Suzanne Reuter. Han har en fulltecknad eftermiddag på departementet, men tänker istället idka intimt med en sekreterare medan frun är på Dramaten. Den som skall fixa alltihop är hans underlydande, Robert Gustafsson. Det är inte hans fel att allt går fel. En fars om sex, otrohet och lusta.

Hade faktiskt förväntat mig att detta skulle vara en film, så lite fundersam blev jag allt när det visade sig vara en teater. Den har hög fart, men hela tiden känns det hela väldigt påklistrat. Det är hela tiden humor av typen ”vilken otur att han inte öppnade dörren 2 sekunder senare” och vid filmens slut känner jag mig mer stressad än efter ett Fawlty Towers-maraton.
Rollerna spelas alldeles utmärkt, men manuset räcker helt enkelt inte till.

Hotelliggaren

Postat under: Filmer