Datasäklabbet färdigt

Har spenderat de ssta två dagarns med att fixa iordning min labsal som jag har i datasäkerhetskurserna. Egentligen skulle jag haft lab där redan i tisdags men när jag kom in i labsalen såg det hemskt ut där inne: datorerna var inte ens ihopskruvade, ingen startade och det fanns inget nätverk eller nåt. Teknikern var på semester.

Den salen har aldrig varit någon direkt höjdare men jag bestämde mig för att ändra på det. Vi skall vara ovanligt många studenter den här gången, 20 stycken i en sal gjord för hälften, så jag satte in extra bord, datorer, skärmar, fixade nya hubbar (jo, det skall vara hubbat) och lite planscher på väggarna. Hade lite strul med Norton Ghost där inne men igår kväll blev deet klart.

Nu är det 11 maskiner i datasalen och den har en Windows-server och en Linux-server som studenterna skall hacka sönder är det tänkt!

hacka

Postat under: Jobbet