Beck – Skarpt läge (2006)

I ”Skarpt Läge” är temat hustrumisshandel. Efter att den brutalt misshandlade Monika lyckats smyga ut ur familjens radhus med barnen mitt i natten hittar sotarna liket av en död man inrullat i en matta i hemmet. Polisen hittar blod i köket som kopplar Monika till fallet och Beck-gänget tar upp jakten på den försvunna kvinnan och hennes två söner som verkar ha gått under jorden. Man får tag på den kvinnojour som gömmer familjen men Monikas rädsla är inte över och hon litar inte på polisen då hennes största skräck gömmer sig inom poliskåren.

Hustrumisshandel som begrepp hamnar under luppen då man både försöker utreda brotten och vad som egentligen kan få en man att vilja skada den han borde älska. Samtidigt tar Gunvald i smyg kontakt med sin bortglömda syster (Elisabeth Carlsson) efter att av en slump ha snubblat över familjens mörka hemlighet. Polisduons samarbete sätts plötsligt på spel då Gunvalds familjetrubbel slår honom ur balans och saker och ting blir inte bättre då Martin tvingas flytta ihop med sin nackskyddsförsedde alkoholist till granne (Ingvar Hirdwall) på grund av stambyte i lägenheten.

Skarpt

Postat under: Filmer