A night at the Roxbury (1998)

Bröderna Steve och Doug Butabi lever sitt liv i disco. Hur mycket deras pappa än försöker få dem att leva ett seriöst liv och jobba i blomsteraffären kan de inte sluta drömma om att öppna sin egen nattklubb. Bröderna Butabi tycker att de är de hetaste partydjuren i staden, tyvärr är det ingen annan som håller med om det. De ägnar all sin lediga tid åt att springa på olika hippa nattklubbar, trots att det oftast slutar med två timmars köande utanför och att ingen av dem får kliva innanför nattklubbens portar. Deras största mål blir att lyckas ta sig in på den hetaste klubben, The Roxbury. Lyckan kommer när de en dag råkar krocka med Roxbury-stammisen Richard Grieco (spelad av sig själv).

När man gör en långfilm av en Saturday Night Live-sketch kan man föreställa ungefär hur det kommer att sluta. Mycket överdrivna skämt och skådespeleri. Men är man på rätt humör blir detta en riktig skrattfest för någonting vi redan vet är att dessa skådespelare verkligen kan driva med allt och sig själva. Visst, det är mycket sex, homo och under bältet skämt som kan kännas lite ute idag, men den har en sådan charm att jag inte kan tycka illa om den.

Och så har vi ju soundtracket fullspäckad med gamla discodängor. Långt efter eftertexterna har försvunnit ekar Haddaway i huvudet.. ”What is love? Baby don’t hurt me.. don’t hurt me…no more”.

Roxbury

Postat under: Filmer