The Weather Man (2005)

Regissören Gore Verbinski har en intressant blandning av verk i sin repertoar: Pirates of the Caribbean, The Ring, The Mexican etc. Hans senaste verk, drama-komedin The Weather Man, handlar om frånskilda väderpresentatören David Spritz som inte riktigt har kontroll över tillvaron. Han gör allt för att vara en god far till sina barn och behaga ex-frun, men ändå blir det fel. Dottern är överviktig och sonen röker hasch. Karriären är visserligen på väg uppåt, men ändå roar sig dagligen tittare med att bombardera honom med läsk, burritos eller varma pajer från McDonalds. Som om inte den förnedringen vore nog: Davids far är råkar också vara en framgångsrik författare och det är svårt att leva upp till alla förväntningar.

The Weather Man är en ganska grå film: bokstavligen. Det känns inte som den är färgsatt alls. Verbinski överraskar dock publiken med några oväntade gränsöverskridningar som sticker ut i kontrast med det övriga grå och alldagliga. Vardagshumor och förtvivlande blandas med en sparsam och smått symbolisk dialog á la Hallström. Nicholas Cage är superbra som alltid i en roll som känns ganska vanlig för honom nuförtiden: lite lågmäld medelålders man med issues. Men som sagt, han gör det bra! (Så jag ska inte klaga 😉 ). Som Spritz son återser vi den nu lite äldre killen från “About a boy”. Sammanfattningsvis är The Weather Man en trevlig, sympatisk film som får fram sitt djupare budskap köksvägen.

The Weather Man

Postat under: Filmer