Sverige helt chanslöst

I åttondelen tog VM-äventyret tog slut för Sverige. Det blev tvärstopp mot Tyskland som vann med 2-0. Hemmasegern var odiskutabel, det mesta gick snett för svenskarna med två tidigare baklängesmål, en man utvisad och en missad straff.

Alla hade varnat för Tysklands vänsterkant där laget skördat stora framgångar under gruppspelet. Alla varnade för Miroslav Klose, skytteligaledaren. En nyckel till svensk framgång skulle vara att hålla tätt, att inte släppa in något tidigt mål.

Allt blev tvärtom: Tyskland anföll minst lika mycket på högerkanten. Efter 12 minuter var ställningen 2-0 till Tyskland.
Båda målen gjordes av Kloses vapendragare Lukas Podolski.

Den första halvleken blev rena mardrömmen för Sverige, som blev fullständigt utspelat. Utan en inspirerad Andreas Isaksson kunde hemmaledningen varit dubbelt så stor.

Sverige

Postat under: Nyheter