Min allra första tårta!

Nu har man då äntligen tagit sin egen tårt-oskuld. Det har ju alltid legat lite mer på mitt ansvar att göra mat och knäck och sånt där, men tårta har jag faktiskt aldrig gjort. Igår skulle Robert från jobbet komma hem med sina två hundar som jag skall vara vakt till så då passade jag på att fixa iordning en tårta.

Eftersom jag som sagt aldrig har gjort det förr fick det bli en enkel modell bestående av marsansås, hallonsylt och färska jordgubbar och lite vindruvor på toppen. Istället för grädde använde jag ”slag” vi köper i Bosnien. Det är ungefär som grädde, fast i pulverform som man blandar med mjölk och vispar upp. Jag tycker att det smakar bättre helt enkelt. Tårtan blev (jo, jag törs säga det) riktigt snygg och vansinnigt god. Tjoho!

Tarta

Postat under: Hemma