Labwiki uppe!

Kom förresten på igår att jag aldrig har satt upp en wiki! En wiki är en webbplats där alla användare, oavsett om man är administratör eller vanlig besökare har lika stora rättigheter att ändra och skriva nytt. Allt detta skrivs normalt i fina editorer och det är sedan upp till wiki-programmet att fixa till det och göra det snyggt.

Jag installerade MediaWiki eftersom den verkade fylla precis de funktioner som behövdes. Anledningen till att jag satte upp den var att Christer, Robert Feldt och jag strax skall ha en kurs tillsammans och vi håller just nu på med att fixa iordning lite labbar som skall finnas i kursen, som heter Problemlösning och programmering med C. Visst skall jag hitta på de flesta labbarna, men det är ändå trevligt om de andra kan fylla på med labbar och kanske ändra lite på de som jag redan har skrivit.

Kul var det i alla fall att sätta upp en Wiki, och speciellt krångligt var det definitivt inte heller. Jag har fyllt upp den med alla labspecar som jag har i alla mina kurser hittils. Kanske kan detta vara något för avdelningen så att alla har alla sina labspecar på ett och samma ställe i form av en wiki?
MediaWiki

Postat under: Jobbet