Fisketur i Hunnebo

Kom hem från ett par härliga dagar ute vid kusten precis! Jag, Classe och Pär bestämde oss för att åka till Classes föräldrars stuga i Hunnebostrand ute vid kusten ett par dagar för att fiska och njuta lite av solen. Första dagen på sjön blev alldeles kanon och vi fångade omkring 20 makrillar genom att framförallt dörja efter fisk. Vi tog några öl i båten och solen stekte på som bara fan. Supergott!

När vi fått tillräckligt åkte vi hemåt och softade en stund. Sedan var det dags att åka till Bella-Gästis och käka lite pizza på kvällen. På Bella var det mycket folk, fast inte för mycket. När sommaren dragit igång ordentligt och folk har semester kan man få vänta i 2 timmar på att få ett bord och 3 timmar för att få en pizza! Vi hade lite mer tur och kom in direkt. Pizzan smakade himla bra, men när man har käkat Pärs pizzor är det svårt för andra att konkurera!

Nästa dag på sjön blev ännu bättre. Vi hittade ett himla bra ställe att pimpla på, så vi kastade ankar och låg stilla och drog makrill efter makrill på spö. Dom ville inte sluta komma. Ibland hade vi tre på väg upp samtidigt! Makrillen högg på draget på väg ner till och med! Underbart fiske! När vi fångat ytterligare ett 50-tal tyckte vi att det räckte och begav oss hem med bilen.

Väl hemma satte jag igång att rensa och filea en hel kasse makrill och när Suzana sedan kom hem hade jag gjort stekt makrill med färskpotatis och gräddfil med gräslök. Ska det vara Bohuslänskt, så ska det!

Crille

Classe och Par

Motorsprut

Postat under: Hemma