Firewall (2006)

Jack Stanfield (Harrison Ford) arbetar som säkerhetschef på en internationell storbank. Som utvecklare och ansvarig för deras IT-system vet han det mesta vad gäller datasäkerhet. Vad Jack dock glömt är sin egen trygghet. Efter ett möte med en okänd man, Bill Cox (Paul Bettany), får han veta att hans familj kidnappats och lösensumman är att han hackar sig igenom sitt eget system och överför 100 miljoner dollar till olika utlandskonton. Om han inte gör exakt som kidnapparna säger kommer hans fru och barn att mördas. Motvilligt går Jack med på villkoren men det hela förvandlas snart till en kamp inte bara mot tiden utan också mot upptäckt.

”Firewall” kan egentligen placeras i samma kategori som ”Jagad” eller ”Air Force One”, förutsägbar action där huvudpersonen kämpar mot onda krafter med risk för sitt eget goda liv. Filmen lider faktiskt av en så stor förutsägbarhet att inte ens de tilltänka twisterna överraskar. Visserligen finns det scener då man spänner magen av nervositet men det räcker inte hela vägen och räcker inte för att bära upp en film som denna. ”Firewall” blir en i slutändan en helt okej actionfilm, som trots att man hela tiden känner på sig hur den skall sluta ändå hela tiden är både snabb, bra och underhållande!

Firewall

Postat under: Filmer