Batman & Robin (1997)

Råkade av en tragisk händelse slå på TV’n häromdan och fick se denna mörka del av amerikansk filmhistoria. Återigen ställs Batman mot två skurkar som antagligen för eller senare kommer att arbeta ihop. Den stora skurken i dramat är Mr. Freeze, en man som bara kan andas där det är riktigt kallt. Hans fru är obotligt sjuk och hans vrede för detta riktas mor Batman. Med hjälp av en massa fotsoldater ställer han till med trubbel i Gotham. Samtidigt finner Poison Ivy som tack vare sina parfymer kan locka åt sig vilken man som helst – något hon använder för att komma emellan Batman och Robin. Återigen får hjälten oväntad hjälp, denna gång i form av betjänten Alfreds kusin Barbara Wilson som visar sig vara en äventyrlig flicka. Senare blir hon känd som Batgirl.Usch säger. Nog för att vi får se nya karaktärer och nya fordon, men kunde de inte försökt att lägga in något nytt i handlingen också?

Givetvis viker de sig inte för att få in så många kända ansikten som möjligt, klämma in så många actionscener som det möjligen går samt visa upp hur mycket pengar de är villiga att spendera genom synligt dyrbara kulissarbeten samt diverse framtidsliknande fordon. Det syns väldigt tydligt att tanken bakom denna film inte är att vidareutveckla konceptet och få att nå nya höjder, utan de vill helt enkelt tjäna så mycket pengar som möjligt med så lite risk som möjligt. Kanske inte särskilt ovanligt i Hollywood, men sällan har det varit så här tydligt.

Batman Robin

Postat under: Filmer